Skippaa
Etkö huomioi tankkauspäivää treeneissä ollenkaan? Älä jätä käyttämättä tätä mielettömän tehokasta rasvanpolttoa edistävää vaikutusta

Etkö huomioi tankkauspäivää treeneissä ollenkaan? Älä jätä käyttämättä tätä mielettömän tehokasta rasvanpolttoa edistävää vaikutusta

Monikaan treeniohjelma ei pidä sisällään erityistä kohtaa, jossa mainitaan miten kannattaa treenata tankkauspäivän jälkeen.

Se johtuu joko siitä, ettei:

  • Ymmärretä, miten tankkauspäivän avulla pystytään virittämään kehosta rasvanpolttokone, joka toimii pomminvarmasti samalla tavalla jokaisen kohdalla
  • Ei ole jaksettu ohjelmoida sitä erikseen, koska treeniohjelma on täytynyt saada kasaan nopealla aikataululla
  • Ajatellaan tällaisen olevan vain hifistelyä tai musta-tuntuu-tyylistä hömppää


Sen sijaan tehdään pitkäkestoisia, hankalia ja rasvanpolton kannalta epäolennaisia treenejä, jotka pahimmillaan vain ajavat ylirasitustilaan ja varastavat arjesta aikaa.

Dieetillä palautumiskyky on jo lähtökohtaisesti alentunut, joten treenien on oltava tehokkaita ja nopeita, jotta optimaalinen rasvanpoltto on mahdollista. Varsinkin kiireisten työssäkäyvien aikuisten kohdalla.

Nyt EI puhuta ammattikehonrakentajista tai fitness-kisaajista. Nyt puhutaan tavallisista työssäkäyvistä aikuisista, joiden arki on kiireistä ja jossa on monta rautaa tulessa.

Monenkaan tulokset rasvanpoltossa eivät jää kiinni siitä etteikö treenattaisi riittävästi, vaan pikemminkin siitä ettei palauduta riittävästi rentoutumalla päivän aikana, eikä nukuta riittäviä yöunia. Piste.

Dieetillä tapahtuva tankkaus täyttää kehon hiilihydraattivarastot täydemmiksi, mitä ne on mahdollista saada tasaisessa hiilihydraatin syömisellä.

Tämän mahdollisuus on osoitettu kiistattomasti ravitsemustieteen tutkimuksissa. Varastot todellakin on mahdollista saada tankkauksen avulla "ylitsevuotaviksi".

On sulaa hulluutta olla käyttämättä tätä treeneissä kun halutaan polttaa rasvaa ennätysajassa.

Se on kuin terävä neula, jonka avulla tökit rasvasoluja tyhjentymään.

Mitä useammin tankkaukset ovat, sitä useammin tätä supervoimaa pääset käyttämään.

Sen suuremmaksi sen vaikutukset kertaantuvat.

Se hetki tulee treenien aikaan. Sieltä ne kaivetaan käyttöön ripeästi, jos treenimuoto ja -teho on sellainen, jossa tarvitaan nopeaa energiaa.

Se, mimmoisen treenin teet, vaikuttaa kuitenkin paljon siihen, kuinka keho käyttää noita lataamiasi hiilihydraattivarastoja.

 

Tarkkaan valitulla treenimuodolla optimoit rasvanpolton voimaharjoittelussa tankkauspäivän jälkeen


Jos teet maksimivoimaa ja teet vain 1-5 toiston pituisia sarjoja, et tarvitse juurikaan lihasten hiilihydraattivarastoja sarjan aikana. Saat leijonan osan kaikesta energiasta välittömistä energialähteistä, eikä hiilihydraatteja jouduta pilkkomaan tehokkaasti energiaksi sarjan aikana.

Jos taas teet hieman pidempää sarjaa, pääset jo lähemmäs hiilihydraattivarastojen hyötykäyttöä.

Mutta kun teet pidempää sarjaa, jossa sarjan pituus ylittää 30 sekuntia (Huom. ei toistoa), alkaa ihmeitä tapahtumaan.

Tällaisissa sarjoissa kehosi käyttää erityisen tehokkaasti hyväkseen hiilihydraattivarastoista saatavaa glykogeenia.

Siinä on kuitenkin selkeä ero, jolloin sarjat ovat liian lyhyitä kestoltaan (ja teholtaan) ja missä ne taas ovat liian pitkiä kestoltaan (ja liian matalia teholtaan).

Mutta kun tiedät oikean kohdan, valjastat kehosi käyttämään tätä tutkitusti tehokkaimmin hiilihydraattivarastoista johdettua energiaa sarjan aikana.

Se tarkoittaa, että teet sarjat kovemmalla teholla...

...joka taas merkitsee sitä, että käytät enemmän energiaa treenin aikana.

Joka tarkoittaa sitä, että dieetin aikainen treenisi on tehokkaampi, joka säästää lihasmassaa...

...nostaen kokonaisvaltaisesti kokonaisenergiankulutustasi...

...joka taas edistää rasvanpolttoasi.


Yhdistämällä korkeasykkeistä aerobista harjoittelua voimaharjoittelun yhteyteen, tuplaat hyödynKehosi käyttää tankkauksen jälkeen hiilihydraattivarastoja mielellään, koska ne ovat suurimmillaan. Sieltä energiaa kärrätään vimmalla vauhdilla kaikkeen tekemiseen, jossa kova teho vaatii hiilihydraateista pilkottua energiaa.

Mitä muuta kovatehoista voisit tehdä salilla?

Kun teet korkeasykkeistä harjoittelua (jolloin joudut puuskuttamaan ja syke on korkealla) käyttää kehosi hiilihydraatteja erittäin tehokkaasti energian tuotantoon.

Tämä tarkoittaa samanlaisia hyötyjä kuin ylemmässä voimaharjoitteluesimerkissä.

Mutta sen lisäksi, aerobinen harjoitus kuormittaa hengitys- ja verenkiertoelimistöäsi niin, että happivelka pääsee syntymään...

...jota et pysty tasaamaan täysin harjoituksen aikana....

...joka tarkoittaa tutkitusti sitä, että kehosi joutuu tasaamaan sen harjoittelun jälkeisenä aikana, joka lisää energiankulutusta.

Joka taas jälleen kerran, nopeuttaa rasvanpolttoa.

Ajattelitko kuntopyörä, soutulaitteen tai juoksumaton olevan hyvä vaihtoehto?

Onneksi on muitakin. Kaikki nimittäin eivät niistä pidä.

Mitä jos voisit tehdä 20 minuutin huipputehokkaita treenejä, joissa pääset tekemään vain rasvanpolton kannalta oleellisella tavalla?

Hyödyntämällä tekemääsi tankkausta, jotta saat siitä kaiken tehon irti, nopeuttaen rasvanpolttoa?

Jolloin ne nostavat energiankulutustasi myös harjoittelun jälkeiselle ajalle...

...joka tekee susta rasvanpolttokoneen, joka pilkkoo rasvakudosta ennätysvauhdilla pelkästään sohvalla makaamalla.


Eikä sun tarvitsisi enää koskaan kirota ruuhka-aikana, vaan pääset salilta ulos takuulla 20 minuutissa myös pahimpana ruuhka-aikana?

Edellinen artikkeli Eikö paino enää putoa vaikka syötkin vähemmän? Näin vältät kehon luontaista mekanismia estämästä rasvanpolttoasi
Seuraava artikkeli Nainen! Väsyttääkö työpäivän jälkeen ja et jaksa lähteä salille? Näin et joudu enää selittelemään itsellesi miksi voisit jäädä sohvalle

Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

* Vaaditut kentät