Skippaa
Nainen! Väsyttääkö työpäivän jälkeen ja et jaksa lähteä salille? Näin et joudu enää selittelemään itsellesi miksi voisit jäädä sohvalle

Nainen! Väsyttääkö työpäivän jälkeen ja et jaksa lähteä salille? Näin et joudu enää selittelemään itsellesi miksi voisit jäädä sohvalle

Moni meistä tietää sen tunteen, kun työpäivän jälkeen sohva kutsuu, vaikka treeni on vielä tekemättä.

Salitreeni venyy helposti jopa kolmen tunnin mittaiseksi kun pakkaat treenivaatteet, täytät shakerin palautusjuomajauheella, siirryt salille, lämmittelet, teet treenin, jäähdyttelet, juot palkkarin, menet suihkuun ja siirryt takaisin kotiin.

Ei ihmekään, miksi moni pohtii rankan päivän jälkeen kaksi kertaa, pitäisikö sinne salille enää tänään lähteä.

Varsinkin kun se oma salitreeni tapahtuu usein samaan aikaan kuin muillakin. Toimistotyöajan jälkeen klo 17-19 ruuhkasumpussa.

Varsinkin dieetillä ollessa tossu alkaa painamaan päivä päivältä enemmän ja treenien siirtäminen käy vielä helpommin mielessä.

Onneksi hätä ei ole kuitenkaan tämän näköinen.

Moneen treeniohjelmaan on laitettu varmuuden vuoksi "vähän kielon päälle" liikkeitä, sarjoja ja toistoja. Tämä sen takia, ettei kehitys nyt ainakaan jää kiinni tehdystä treeninmäärästä.

Tämä on treeniohjelman laatijan (yleensä liikunta-alan ammattilaisen) oma turva siitä, ettei kukaan voi väittää, etteikö treeni olisi tehokas.

Sama ongelma koskettaa  myös sarjataukoja. Ne ovat varmuuden vuoksi mieluummin liian pitkiä (varsinkin jos treenataan voimaominaisuutta, joka tarvitsee pidemmän palautusajan) kuin liian lyhyitä, jotta energiavarastot kerkivät varmasti palautumaan jokaiseen sarjaan.

Lisäksi moni liike on valittu erikoisuuden ja monipuolisuuden näkökulmasta, joka tarkoittaa usein hankalia liikeyhdistelmiä, jotka vaativat paljon aikaa vievää säätöä ja siirtymäaikaa, ennen kuin itse sarja saadaan edes käyntiin.

Tällainen treenaaminen ei ole dieetillä kovin käytännöllistä, rasvanpolttoa edistävää tai edes tehokasta.

Moni treeniohjelma pitää siis sisällään niin sanotusti turhaa "ilmaa". Tarkoitan tällä sellaista aikaa, joka voidaan sieltä huoletta ottaa pois, eikä kehitys kärsi siitä ollenkaan. Päinvastoin.

Se on ollut yksi suurimmista oivalluksistani, jonka olen tehnyt valmentaessani kiireisiä työssäkäyviä asiakkaitani polttamaan rasvaa ennätysajassa.

Moni asiakas kun kaipaa nimenomaan ajansäästöä treeneissä. Aikaa tai energiaa ei ole samalla tavalla kuin ammattikehonrakentajalla, jonka salitreeni on kirjaimellisesti työtä, josta maksetaan.

Vaikka pidätkin treenaamisesta, ei se tarkoita sitä, että salireissun on oltava pitkäkestoinen.

Varsinkin kun dieetillä poltat rasvaa, täytyy salitreenin olla suunniteltu riittävän tehokkaaksi ja nopeaksi.

Palautumiskykysi on dieetin takia alentunut verrattuna siihen, ettet olisi dieetillä. Kehoa pitää kunnioittaa, eikä vaatia siltä liian paljoa dieetin aikaisissa treeneissä.

Tämä ei tarkoita, etteikö pitäisi treenata kovaa - nyt pitää treenata enemmänkin tehokkaammin ja fiksummin.

Näiden yksinkertaisten ohjeiden avulla säästät aikaa.

 

Suosi liikkeitä, jotka voit tehdä samoilla välineillä.


Sun kannattaa valita esim. levytanko, käsipainot, kahvakuulat, kehonpaino ja talja treenivälineiksi. Niiden avulla pystyt treenaamaan useita lihasryhmiä putkeen, jolloin sun ei tarvitse käyttää palautumisaikaa pelkkään istuskeluun.

Kun yksi lihasryhmä on pääsuorittaja liikkeessä, muut avustavat tai ovat miltein toimettomia.

Tällöin sun ei tarvitse pitää taukoa ollenkaan, vaan voit tehdä jopa 16 sarjaa putkeen, ennen kuin lepäät ollenkaan.


Käytä erikoistekniikoita

Suorat sarjat ovat "normaaleita" sarjoja, joissa teet esimerkiksi 10 toistoa ja lepäät 1-2 minuuttia tämän jälkeen.

Erikoistekniikat ovat sitten tästä poikkeavia sarjoja.

Erikoistekniikoita on monenlaisia, mutta erityisen hyvin kiireeseen sopivat pudotusarjat.

Kun teet ensin 8  toistoa, laske painoa hieman ja jatka vielä samantien tehden toiset 8 toistoa. Tämän jälkeen laske painoa hieman vielä pienemmäksi ja teet vielä 8 toistoa.

Sitten siirrytkin tekemään saman toiselle lihasryhmälle. Ja kappas - sun ei tarviikaan levätä vieläkään, vaan teet edelleen lisää sarjoja putkeen. Aikaa säästyy.

Toinen erityisen hyvä erikoistekniikka on pudotussarja, johon yhdistetään erikoistekniikkaa nimeltä rest-pause.

Tällöin teet pudotussarjaa ja jokaisen pudotuksen kohdalla pidätkin pienen mikrotauon (edellisessä esimerkissä jatkoit suoraan ilman taukoa), jonka jälkeen jatketaan. Tällöin kannattaa käyttää suurempia painoja ja pienempiä sarjapituuksia, jotta saat tästä kaiken hyödyn irti.

Nämä sopivat erityisen hyvin suuriin moninivelliikkeisiin, joissa usein levätään monia minuutteja sarjojen jälkeen. Tämän muokkauksen jälkeen, sun ei tarvitse levätä noita minuutteja enää.

Miltä kuulostaisi jos pääsisit salilta pois 20 minuutissa, käyttäen jokaisen minuutin erityisesti rasvanpolttoa tehostavaan tekemiseen?

Ja pystyisit tekemään treenin takuulla aina 20 minuutissa, vaikka salilla olisikin pahin ruuhka-aika?

...ja ilman, että tinkisit tehosta millään tavalla, vaan pikemminkin lisäisit sitä?

Tavallisesta treenaajasta rasvanpolttokoneeksi 20 minuutissa™ -minivalmennuksen avulla se on mahdollista.

Käyt materiaalin läpi 20 minuutissa ja pääset salilta ulos aina takuulla 20 minuutissa.

Sen lisäksi tulet huomaamaan mojovan "jälkipolton", jonka se saa aikaan vielä kotona ollessasi.

Sen sanotaan olevan vain merkki siitä, että rasva itkee, kun se joutuu poistumaan kehostasi.

20 minuuttia todellakin sisältää lämmittelyn ja itse treenin. Ei vain pelkkää treeniä.

Mieti kuinka paljon nopeammin olisit takaisin kotona nauttimassa vapaa-ajasta ja palautumassa, että jaksat herätä taas aamulla töihin?

Ja mitä tällainen tekee stressitasoillesi, jotka vaikeuttavat rasvanpolttoasi?

Eikä sun tarvitsisi selittää itsellesi enää, miksi sohva olisi parempi vaihtoehto tänään.

Haluaisitko kuulla lisää treeniohjelmistamme? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme!
Edellinen artikkeli Etkö huomioi tankkauspäivää treeneissä ollenkaan? Älä jätä käyttämättä tätä mielettömän tehokasta rasvanpolttoa edistävää vaikutusta

Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

* Vaaditut kentät