Skippaa
Tämän takia mun oli pakko lopettaa yliopisto kesken ja perustaa Minivalmennukset sivusto

Tämän takia mun oli pakko lopettaa yliopisto kesken ja perustaa Minivalmennukset sivusto

Pääsin yliopistoon opiskelemaan ammattikoulupohjalta. Itseasiassa ammattikoulun paperit olivat umpisurkeat ja valmistuin nipin napin välttävillä arvosanoilla.

Amiksen paperit eivät olleet huonot siksi, ettenkö olisi oppinut asioita. Ne asiat eivät vain kiinnostaneet. Olin valinnut väärän alan.

Valmistuttuani amiksesta olin työelämässä monta vuotta, etsien paikkaani. Jokainen työtehtävä tuntui kuitenkin viimeistään kuukauden jälkeen tylsältä.

Tajusin opintojen olevan ainoa tie päästä elämässä eteenpäin. Suuntasin kaikkia kertoimia vastaan suoraan kohti yliopistoa, enkä edes harkinnut AMK:ta.

Amiksesta valmistuneille luontainen jatkumo on valita tekniseltä alalta jatkotutkinto. Tekninen ala ei kuitenkaan kiinnostanut ollenkaan. Halusin enemmänkin ajatella asioista pohtivasti, laajasti ja niin sanotusti nähdä yhteiskunnan "verhojen taakse".

Opiskelin ensin avoimessa yliopistossa, josta päädyin pääsykokeisiin.

En päässyt sisään. Olin jo kerennyt tulemaan 1,5 vuoden matkan, jolloin opettelin kirjoittamaan esseitä, pohtimaan asioista ja kirjoittamaan pohtimani paperille.

En aikonut luovuttaa, vaan opiskelin toisen vuoden vielä avoimessa, ennen kuin suuntasin toista kertaa pääsykokeisiin.Elämän hektisyyden kokeminen ja loppuun palaminenTällä kertaa postiluukusta tuli paksumpi kirje kuin aiempana vuonna. Pääsin opiskelemaan yliopistoon, johon tuolloin vain 1-2% ammattikoulupohjaisista hakijoista pääsi sisään.

Se tunne, kun vihdoin monen vuoden kova työ palkittiin lopulta sisäänpääsyllä, oli huumaava.

Edessäni oli koko akateeminen maailma, joka tarjosi väylän kohti parempaa elämää.

Opinnot kehittivät ajattelua aivan uskomattomalla tavalla. Vaikka itse kursseilta saatu osaaminen ei ollut aina sovellettavissa suoraan mihinkään "hyödylliseen" tai "konkreettiseen", loi se kohisten uusia hermoratoja aivoihini.

Kehitin erinomaisella tavalla analysointi-, ongelmanratkaisu- ja soveltamistaitojani. Huomasin, miten pystyin käyttämään niitä tehokkaasti missä kontekstissa (yhteydessä) tahansa.

Lopulta kuitenkin monien kurssien päällekkäisyys, samaan aikaan yrittäjänä työskenteleminen, tavoitteellinen urheilu ja parisuhde olivat kuitenkin liikaa kerralla pureskeltavaksi. Olin huolissani jaksamisestani.

Pariin kertaan koin lievän burnoutin. Onneksi se ei vienyt toimintakykyäni kokonaan, mutta toden teolla pysäytti.Kutsumus löytyy yrittäjyydestäOlin huomannut jo jonkin aikaa yliopistomaailmassa miten teorioiden pyörittely, esseiden kirjoittelu ja tietokantojen plärääminen alkoivat puuduttamaan. Tuntui, etten edennyt elämässäni mihinkään.

Tuntui enemmänkin siltä kuin olisin jo saavuttanut kaiken mitä halusin. Nyt oli aika siirtää opitut asiat käytäntöön ja aloittaa ihmisten auttaminen niiden avulla. En ollut kuitenkaan vielä valmistunut, vaan kursseja oli jäljellä.

Olin tehnyt auttamistyötä jo aiemmin valmentajana omassa yrityksessäni, jossa työskentelin jo neljättä vuotta. Olin tehnyt valmennusta sivutoimisesti enemmän tai vähemmän, riippuen opintojen hektisyydestä.

Kun samaan aikaan kuulin valmennusmaailmasta mielettömästi kiitosta ja kehuja työstäni, yliopistomaailmassa tunnuin tylsistyvän kuoliaaksi.

Olin antanut 120% kaikesta osaamisesta ja energiasta omaan yritykseen ja sen asiakkaille. Se tuntui hyvältä ja mielettömän palkitsevalta.

...Tulen antamaan myös jatkossa - kun tekee itselle (ja asiakkaiden) eteen töitä, ei halua antaa yhtään vähempää...

Tuntui, että olin vihdoin löytänyt paikkani tässä maailmassa - kaikkien urasuunnitelmien jälkeen, se löytyi lopulta yrittäjyydestä.

Kun yrittäjänä koin mielettömiä tunteita ja onnen hetkiä, yliopistomaailmassa samaan aikaan kirjoitin tylsistyneenä esseitä ja pläräsin samoja lähteitä päivästä toiseen. Lopulta tuntui, etten jaksanut enää.

Jostain täytyi luopua.

Päätin seurata unelmaani ja kutsumustani. Halusin viedä oman valmennustyöni seuraavalla ”levelille”, jossa voin auttaa entistä suurempaa määrää ihmisiä ja kehittyä valmentajana entisestään.

Samaan aikaan halusin auttaa myös muita tekemään samoin.

Kiireiseen elämänrytmiin sopivia valmennuksiaTajusin kuitenkin ihmisten tarvitsevan avun omaan henkilökohtaiseen ongelmaansa mahdollisimman nopeasti, selkeästi ja käytännöllisesti.

Tiesin monen ihmisen ajan ja jaksamisen olevan samalla tavalla koetuksella, mitä itsekin koin aiemmin.

Valmennustyössäni moni asiakkaista tuli suoraan massaverkkovalmennuksista, joissa he olivat saaneet vain yleisiä ohjeistuksia. Moni ei saanut kunnolla henkilökohtaista apua ongelmaansa.

Autoin heitä ja kerroin, miksi he eivät olleet aiemmin onnistuneet. Moni olikin jo kerennyt epäilemään isojen nettivalmennuksien sisältävän riskin henkilökohtaisuuden pois jäämisestä.

He eivät kuitenkaan uskoneet sen voivan tapahtua tällä tavalla - ongelmaan ei saatu apua ollenkaan, vaan otettiin enemmänkin "askelia taaksepäin". Jouduimme korjaamaan jo tehtyä ”tuhoa”, ennen kuin pystyimme menemään eteenpäin.

Halusin kehittää tähän uudenlaisen ratkaisun. Sellaisen, jossa pystyn tarjoamaan nopean, selkeän ja käytännöllisen ratkaisun asiakkaan omaan rajattuun ongelmaan. Sellaisen, joka tuntuu henkilökohtaiselta.

En halunnut sen vievän liikaa asiakkaan aikaa tai energiaa. Halusin sen pureutuvan vain tarkasti rajattuun ongelmaan. Jolloin se ratkaisisi ongelman ennätysajassa.

Halusin antaa myös täyden takuun, mutta en liian yleistä ”täyttä tyytyväisyystakuuta”. Halusin takuun olevan täysin uskollinen ongelmalle: uniikki lupaus, joka toteutuessaan tuo mielettömän ratkaisun henkilökohtaiseen ongelmaan.

Halusin sen olevan myös sopivalla tavalla luova ja humoristinen. Sellainen, joka toteutuessaan antaa positiivisia tunteita arkeen.

Pidin ehdottomana sitä, että takuu lupaa selkeästi asioiden oikeasti muuttuvan. Sellaisella tavalla, jonka kokee ja näkee omin silmin.

Tällöin asiakas maksaa vain ongelmanratkaisusta, eikä mistään ylimääräisestä.

Mielestäni tällainen valmennus on kaikin puolin houkutteleva - se säästää aikaa ja energiaa ja samalla antaa vastineeksi selkeän ja käytännöllisen ratkaisun henkilökohtaiseen ja rajattuun ongelmaan.

Päätin alkaa rakentamaan näitä valmennuksia Minivalmennuksien muotoon.

 

Minitimanttien® syntyminenPäätin nimetä ne Minitimanteiksi®. Mielestäni Minitimantit kuvaavat niitä parhaiten: ne ovat oman alansa asiantuntijoiden tarkasti hiomia taidonnäytteitä, jotka ovat timantin arvoisia.

Niiden arvo syntyy

 • ajansäästöstä
 • voimavarojen säästöstä
 • rahansäästöstä

Joka tarkoittaa

 • onnellisempaa ja toimivampaa arkea
 • positiivisia tunteita ja iloa
 • enemmän aikaa ja huomiota tärkeille ihmisille
 • enemmän aikaa omalle levolle ja palautumiselle
 • enemmän voimia itsensä kehittämiselle

Jotka merkitsevät

 • parempia ihmissuhteita
 • tuottavampaa työtä
 • enemmän rahaa
 • parempaa terveyttä
 • merkityksellisempää elämää


Tavoittelemisen arvoisia asioita, eikö?


Kun aloin tuottamaan minivalmennuksia, en halunnut säästellä myöskään luovuudesta. Halusin luottaa omaan ammattitaitooni vuosien varrelta, mutta paketoida ne uudenlaisella tavalla.

Sellaisella, jolla se kuljettaa asiakasta askel kerrallaan kohti muutosta. Jokaisen valmennuksen täytyy siis ”sointua” keskenään, jolloin ne ovat yhdessä entistä voimakkaampia työkaluja ongelmiin.

Kun perustin Minivalmennukset-sivuston, kirjoitin itselleni ylös seuraavat arvot, joiden tulee näkyä kaikessa toiminnassa:

 1. Nopeus
 2. Selkeys
 3. Käytännöllisyys
 4. Henkilökohtaisuus
 5. Uniikki ongelmanratkaisu -takuu

 

Palava tarve auttaa myös muita auttamaanEn halunnut Minitimanttien® jäävän missään nimessä vain mun omaan käyttöön valmentajana.

Haluan niiden auttavan mahdollisimman montaa ihmistä ratkomaan ongelmiaan, mahdollisimman monen yrittäjän timanttisen ammattitaidon avulla.

Lisäksi haluan ihmisten löytävän ne mahdollisimman monen somevaikuttajan kautta.

Minitimantit® yhdistävät apua tarvitsevat, apua tarjoavat ja apua välittävät ihmiset.

Halusin Minitimanttien auttavan ennen kaikkea pieniä - pienyrittäjiä ja pieniä somevaikuttajia.

Tässä maassa on mieletön määrä pienyrittäjiä, joilla on todella timanttista osaamista omalta alaltaan.

Heillä on takana vuosia ja lukemattomia määriä asiakkaita, mutta he palvelevat heitä vain kasvokkain ja henkilökohtaisesti.

Haluan tuoda heidän osaamisensa suuremman yleisön saataville. Haluan auttaa heitä digitalisoitumisessa.

Näin he voivat auttaa suurempaa määrää asiakkaitaan.

Tässä maassa on myös mielettömästi rohkeita ja vahvoja ihmisiä, jotka tuottavat jatkuvasti sosiaaliseen mediaan sisältöä.

He eivät kuitenkaan pääse auttamaan entistä suurempaa määrää ihmisiä, koska heitä ei nähdä aina potentiaalisina yhteistyökumppaneina.

Haluan Minitimanttien olevan saatavilla vain heidän kautta, jotta he voivat auttaa myös entistä suurempia määriä ihmisiä (seuraajiaan).

Minivalmennukset ovat pienten puolella. Me autamme pienyrittäjiä ja pieniä somevaikuttajia. Me tuotamme pieniä Minivalmennuksia, jotka ovat kuitenkin timantin arvoisia.


Toivon niiden yhteiskunnallisen arvon näkyvän myös sinulle asti. Tervetuloa ratkomaan ongelmia. Avulias asiakaspalvelumme on aina apunasi.Kiitos ajastasi. Se on arvokasta.

Ystävällisin terveisin,

Jani Rantala
Minitimanttien® louhija
Minivalmennukset-sivuston perustaja
jani@minivalmennukset.fi

Edellinen artikkeli Mitä Minitimantit® ovat?