Skippaa
4 sääntöä uusille yrittäjille - käytännön vinkkejä alkuun pääsemiseen

4 sääntöä uusille yrittäjille - käytännön vinkkejä alkuun pääsemiseen

On mitä parhain aika olla yrittäjä – viimeisen vuosikymmenen aikana teknologia on tasoittanut pelikenttää ja käynnistänyt yrittämisen vallankumouksen. Yrittäjänä sinulla on nyt pääsy suurempaan määrään tietoa, joka mahdollistaa fiksujen päätösten tekemisen nopeammin. Sinulla on etulyöntiasema suurempiin yrityksiin siinä että olet kevyempi, joustavampi ja nopeampi. Voit kohdentua uusille markkinoille nopeasti ja voit vaihtaa suuntaa helposti.

 

Mutta menestyksekäs yrittäminen vaatii, vaatii että katsot suurempaa kuvaa ja seuraat suunnitelmaa alusta loppuun. Tässä sinulle käytännöllisiä ohjeita, jotka voivat auttaa sinua oman yrityksesi alkumetreillä:

 

1. Älä lopeta päivätyötäsi heti

Harkitse yrityksen aloittamista osa-aikaisesti, erityisesti jos se on verkossa, samalla kun teet töitä ja saat tasaista palkkaa. Yrityksen käynnistämisessä kestää yleensä kuudesta kuukaudesta vuoteen, etkä halua, että asuntolainasi lyhennykset riippuvat yrityksesi menestymisestä yhdessä yössä. Aloita sillä mihin pystyt, rahallisesti ja ajankäytöllisesti, ja kasvata samalla kun liiketoimintasi kasvaa.


2. Löydä oma markkinarako

 

Yleiskauppojen aika on ohi. Erityisesti verkossa kuluttajat etsivät erikoistuneita kauppoja. Sinun tulee löytää tarve – jotain mitä tietty ihmisryhmä haluaa, muttei löydä suurista ketjuliikkeistä – ja täyttää tämä tarve. Et voi kilpailla isojen yritysten kanssa, joten sinun tulee löytää jotain mitä isot liikkeet eivät tee.

 
3. Rakenna näkyvyyttä verkossa

 

Vaikka et aikoisi perustaa verkkokauppaa, internet voi silti olla arvokas yrityksellesi. Verkkonäkyvyyden avulla poista fyysisen sijainnin luomat rajat ja laajennat asiakaspohjaasi kirjaimellisesti miljoonilla. Se on myös hyvä työkalu itsesi markkinointiin ja kertoa ihmisille, myös omalla alueellasi, olemassaolostasi ja palveluistasi tai tuotteistasi.

 

4. Älä luovuta

 

Menestykäs yrittäminen vaatii luovuutta, energiaa ja halua jakaa myös silloin kun epäonnistuit. Vain harvat tajuavat, että ennen kuin Bill Gates loi erittäin menestyneen Microsoft 3.0, hän loi Microsoft 1.0 ja 2.0, jotka molemmat epäonnistuivat, mutta hän jatkoi yrittämistä. Ja tuo päättäväisyys ja halu jatkaa erottaa menestyvät yrittäjät epäonnistuneista. Varusta itsesi optimismilla päästäksesi yli ‘ei’ vastauksista ja ongelmista. Epäonnistumisessa ei ole mitään vikaa – älä vain toista samaa virhettä uudestaan vaan opi jokaisesta virheestä. Näin tulet pääsemään pitkälle.

Edellinen artikkeli Valmennuksellinen markkinointi vs. myyntipohjainen markkinointi
Seuraava artikkeli Erittäin tehokkaat strategiat viivyttelyn lopettamiseen

Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

* Vaaditut kentät