Skippaa
8 askelta kohti johtajuutta, jotka sinun on hallittava menestyäksesi

8 askelta kohti johtajuutta, jotka sinun on hallittava menestyäksesi

Tärkeä osa menestystä elämässä on kyky johtaa. On tärkeää, ettemme vain kykene johtamaan muita vaan olemme myös valmiita johtamaan itseämme. Kukaan ei menesty elämässä vain seuraamalla muita. Joskus meidän on vain yksinkertaisesti lähdettävä rohkeasti uudelle tielle.

 

Hyvä johtaja on muutakin kuin pelkkää joukkueen eturivissä olemista. Johtajan on toimittava. Liian usein Suomessa hyväksymme vain sen, että joku näyttää tai kuulostaa johtajalta, ja liian harvoin katsomme, miten johtaja toimii - ja se on johtajuuden todellinen testi.

 

Jotta meistä itsestämme tulisi hyviä johtajia, meidän on kuitenkin keskityttävä tekoihin pelkän ulkonäön sijaan. Tämän artikkelin otsikossa viitataan kahdeksaan askeleeseen, mutta älä ajattele niitä asteittain etenevinä vaiheina, kuten niin monissa resepteissä tai ohjekirjoissa kuvataan. Ajattele niitä sen sijaan toimina, jotka sinun on toteutettava säännöllisesti.

 

Ensinnäkin, ole valppaana uusien mahdollisuuksien suhteen. "Todellisuus" ei ole absoluuttinen vaan pikemminkin jatkuvan muutoksen alainen. Ajattele keksijöitä, tutkimusmatkailijoita ja yhteiskunnallisen muutoksen tekijöitä, jotka ovat saavuttaneet suuruutta. Jotkut saattavat yksinkertaisesti sanoa, että tietyt ihmiset ovat menestyneet, koska heillä on ollut onni olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ehkä niin, mutta jos heillä ei olisi ollut silmät auki tilaisuutta varten, ei olisi ollut väliä, olivatko he oikeassa paikassa.

 

Toiseksi, ota vastaan inspiraatiota mistä tahansa se tuleekin, jopa vastustajiltasi. Viisaimmat johtajat tutkivat jatkuvasti kilpailijoitaan. Sodassa, politiikassa ja liike-elämässä näemme jatkuvasti esimerkkejä tästä tutkimuksesta ja tiedustelusta. Liian usein monet keskittyvät tietynlaisesta tutkimuksesta huolimatta löytämään heikkouksia, joita hyödyntää. Jos haluat olla myönteisen muutoksen johtaja, älä joudu tämän suuntauksen uhriksi. Sen sijaan, jos löydät heikkouden, varmista, että vältät itse tuon sudenkuopan. Jos löydät vahvuuden, keksi tapa vahvistaa omia ominaisuuksiasi vastaamaan sitä.

 

Kolmanneksi, opi jotain uutta ja mainosta sitä uusilla tavoilla joka päivä. Tämä tarkoittaa, että sinun on jatkuvasti pyrittävä laajentamaan näköalojasi sekä sisäisesti että ulkoisesti. Ruoki mieltäsi uusilla oppitunneilla ja tiedoilla, mutta laajenna jatkuvasti myös sosiaalisia näköalojasi. Etsi ja tapaa uusia ihmisiä ja uppoa itsesi uusiin sosiaalisiin tilanteisiin. Koskaan ei voi tietää, milloin nämä uudet kokemukset auttavat sinua johtamistehtävässäsi.

 

Neljänneksi, etsi ja löydä vastauksia hienovaraisista vihjeistä. Katso pinnan alle ja kysele jatkuvasti. Tämä on kolmannen askeleen jatke siinä mielessä, että etsit uutta tietoa. Mutta tämä tarkoittaa myös sitä, että sinun on astuttava pois perinteisiltä tiedon poluilta. Älä vain lue bestseller-listan kirjoja. Osallistu mieluummin seminaareihin kuin kursseille, sillä niissä on enemmän tilaa kyseenalaistamiselle ja keskustelulle. Etsi epätavanomaisia ajattelijoita, opettajia ja kirjailijoita.

 

Viidenneksi, improvisoi, jos olemassa olevia ratkaisuja ei ole saatavilla. Ei tekosyitä. Tarpeellisuus on keksimisen äiti. Mistä tiedät, ettei se toimi, jos et ole koskaan kokeillut sitä aiemmin? Muista, että kaikkien lähestymistapojen ei tarvitse tulla edeltä käsin. Tarkastele ongelmaa kaikilta puolilta ja kokeile järjestelmällisesti erilaisia ratkaisuja eri yhdistelminä.

 

Kuusi, tee ainakin yksi läheisesi onnelliseksi joka päivä. Jos otat tavoitteeksesi olla huomaavainen ja huolehtivainen yhtä ihmistä kohtaan joka päivä, niin pian tästä huomaavaisesta ja huolehtivasta käytöksestä tulee tapa, ja se leviää muihin ympärilläsi oleviin. Jonkun muun onnelliseksi tekeminen ruokkii myös omaa henkilökohtaista onnellisuuttasi. Kuvittele, kuinka paljon parempi maailma olisi, jos me kaikki tekisimme vähän enemmän onnellisuuden levittämiseksi.

 

Seitsemän, tarjoa apua, vaikka siitä ei olisi sinulle mitään ilmeistä hyötyä. Tämä tarkoittaa muutakin kuin laskun laittamista perään palveluksistasi. Se tarkoittaa, että annat aikaa, energiaa ja itseäsi. Joskus se tarkoittaa jonkun tuntemattoman auttamista ja joskus se voi olla hyvin henkilökohtainen teko.

 

Lopuksi, älä koskaan anna negatiivisuuden olla viimeinen sanasi aiheesta. Jos viimeiset sanasi ovat negatiivisia, vaikka olisit kuinka toiveikas hankkeen tai toiminnan mahdollisuuksista, annat muille negatiivisen vaikutelman. Korosta myönteistä, niin näet todennäköisemmin myönteisen lopputuloksen.

 

Jos noudatat näitä kahdeksaa toimintavaihetta, sinusta tulee paitsi parempi johtaja myös johdatat itsesi menestyksekkäämpään elämään.

Edellinen artikkeli 11 kysymystä unelmiesi käynnistämiseksi
Seuraava artikkeli 5 asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon ennen kuin palkkaat virtuaalisen avustajan

Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

* Vaaditut kentät