Skippaa
Ammatillinen ja henkilökohtainen kehitys

Ammatillinen ja henkilökohtainen kehitys

Henkilökohtainen ja ammatillinen kehitys ovat osa-alueita, jossa kaikilla on varmasti jatkuvasti parantamisen varaa.

Menestyneimmät ihmiset pyrkivät jatkuvasti kehittämään itseään.  Henkilökohtainen ja ammatillinen kehitys ulottuu elämän jokaiselle osa-alueelle. On olemassa henkilökohtaisia taitoja, joita voit oppia ja jotka auttavat sinua ammatillisissa tilanteissa.  Samoin on olemassa ammatillisia taitoja, jotka auttavat sinua henkilökohtaisissa tilanteissa.

Jokainen, joka on ammatillisesti ajatteleva ja haluaa edetä valitsemallaan alalla tai vaihtaa alaa, jolla hän toimii, on syytä tarkastella huolellisesti henkilökohtaista ja ammatillista kehittymistä, jotta voidaan nähdä, miten tämä vois auttaa heitä saavuttamaan tavoitteensa.

Henkilökohtainen ja ammatillinen kehittäminen alkaa tunnistamalla ne osa-alueet, joilla sinä haluat menestyä, mutta et tällä hetkellä menesty.  Katsokaa tarkkaan, missä olette nyt ja missä haluat olla.  Tämä on ensimmäinen askel henkilökohtaisessa ja ammatillisessa kehityksessä.

Sen jälkeen, keskustele tavoitteistasi työnantajasi kanssa. Tämä on loistava tapa saada palautetta urasi osa-alueista. Sillä saavutetaan kaksi tavoitetta. Ensinnäkin se antaa työnantajallesi tiedon siitä, että sinulla on tavoitteita ja kunnianhimoa ja että olet valmis ja halukas tekemään muutoksia, jotta pääset näihin tavoitteisiin. 

Lisäksi se antaa sinulle mahdollisuuden saada arvokasta palautetta ja mahdollista apua työnantajaltasi.  Ehkäpä pomosi voi järjestää kursseja, joilla voit kehittyä.  Tämä oivallus voi olla korvaamaton apu henkilökohtaiselle ja ammatilliselle kehityksellesi.

Etsi keinoja henkilökohtaisen ja ammatillisen kehittymisesi toteuttamiseksi.  Tämä on loistava aika etsiä kursseja, jotka auttavat sinua etenemään urallasi.  Johtamisen kurssit, motivaatiokurssit ja käytännön edistymiskurssit auttavat sinua ammatillisella urallasi, ja opit myös arvokkaita työkaluja, jotka ylittävät työelämän yli ja auttavat sinua myös henkilökohtaisessa elämässäsi.  Henkilökohtainen ja ammatillinen kehitys on jatkuva prosessi. Arvioi säännöllisesti, missä olet ja missä haluat olla, ja ponnistele päästäksesi sinne asettamalla lyhyen aikavälin tavoitteita.

Henkilökohtaisen ja ammatillisen kehityksen näkeminen elämässäsi antaa myös arvokkuutta ja itsetuntoa.  Se antaa sinulle itseluottamusta, jota tarvitset voidaksesi pyytää palkankorotusta tai jättää hakemuksen parempaa työpaikkaa varten. Alat nähdä elämäsi paranevan ammatillisesti, mikä johtaa usein vakaampaan ja arvokkaampaan kotielämään. Ihmiset, joilla on kaoottinen yksityiselämä, ovat usein hajamielisiä ja ärtyneitä töissä.  Henkilökohtainen ja ammatillinen kehitys liittyvät ehdottomasti toisiinsa, ja yksi alue vaikuttaa toiseen varsin usein.

Yrittäjänä pääset kehittämään molempia osa-alueita tehokkaalla tavalla. Oletko harkinnut yrittäjäksi ryhtymistä? Voit aloittaa osa-aikaisesti päätyösi ohella ja rakentaa omaa juttuasi askel kerrallaan.

Jahtaa unelmiasi, huolimatta mitä muut sanovat. Älä koskaan luovuta. Opi virheistä ja siirry aina eteenpäin.

Niin ammatillisessa kuin henkilökohtaisessakin elämässä.

Edellinen artikkeli 5 vinkkiä epäonnistumisesta ylipääsemiseen
Seuraava artikkeli Markkinointi: Brändisi on muutakin kuin pelkkää ulkonäköä

Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

* Vaaditut kentät