Skippaa
Erittäin tehokkaat strategiat viivyttelyn lopettamiseen

Erittäin tehokkaat strategiat viivyttelyn lopettamiseen

 

Nykyään meillä on niin paljon valinnanvaraa ja mahdollisuuksia, että voisimme jopa sanoa, että olemme hemmoteltuja valinnoilla.  On vain niin paljon asioita, joihin voisimme tarttua, että usein päädymme siihen, ettemme tee mitään. Viivyttely on yksi suurimmista unelmien tappajista. Maailmassa, jossa huomiotasi vaaditaan jatkuvasti kaikkialla, on yhä vaikeampaa pysyä keskittyneenä ja toimia asioiden eteen, jotka todella antaisivat sinulle poikkeuksellisen hyvän elämänlaadun. Aika on, oli ja tulee aina olemaan arvokkain omaisuutesi. Tapa, jolla käytät sitä, määrittää sen, mitä luot tai et luo elämässäsi. Tehokas strategia viivyttelyn voittamiseksi on ratkaisevan tärkeää, jos todella haluat ylittää lyhyen aikavälin esteet ja jahdata lopullista unelmaasi.

 

Nykyelämän meille tarjoamalla yltäkylläisyydellä on taipumus hukuttaa meidät, mikä johtaa emotionaaliseen ylikuormitukseen, joka häiritsee sinua ja hajottaa ponnistelusi ja keskittymisesi. Aika ei yksinkertaisesti riitä kaikkeen, mutta elämäsi tärkeimmille asioille pitäisi silti olla aina riittävästi aikaa. Menestyminen missä tahansa elämän osa-alueella, olipa kyse sitten taloudestasi, ihmissuhteistasi tai kehostasi, vaatii sinulta panostusta aikaan ja vaivannäköön. Sinun on keskityttävä ja keskitettävä fyysiset ja emotionaaliset voimavarasi halutun lopputuloksen luomiseen.

 

Ensimmäinen askel viivyttelyn voittamisessa on tehdä selväksi, mitä haluat tarkalleen ottaen jokaiselta elämäsi osa-alueelta. Tämä selkeys antaa sinulle voimaa katsoa ohi häiriötekijöiden, jotka saattavat heittää sinut pois reitiltä. Se antaa sinulle suunnan ja tavoitteen ja auttaa sinua rakentamaan selkeämmän kuvan elämästäsi. Yksi viivyttelyn tuhoisimmista vaikutuksista on se, että se saa sinut tuntemaan itsesi hallitsemattomaksi; ikään kuin elämäsi tapahtumat hallitsisivat sinua. Jos et tiedä, mitä haluat, on aivan liian helppoa hypätä tehtävästä toiseen. Sen lisäksi, että tiedät, mitä haluat, sinun pitäisi myös kehittää joitakin vahvoja syitä, miksi haluat sitä. Tämä antaa sinulle tarkoituksen ja motivaation tunteen, joka on ratkaisevan tärkeää, jotta pysyt keskittyneenä pitkällä aikavälillä.

 

Totuus on, että useimmat ihmiset tietävät, mitä heidän on tehtävä rakentaakseen elämänsä haluamallaan tavalla. Haasteena ei ole se, että tietää, mitä tehdä, vaan se, että osaa tehdä sen, mitä tietää. Ainoa tapa saada aikaan tuloksia elämässäsi on toimia, ja viivyttely estää sinua toimimasta juuri niiden asioiden parissa, joiden tiedät antavan sinulle paremman elämänlaadun. Syy siihen, miksi ihmiset viivyttelevät, on ensisijaisesti pelko, erityisesti epäonnistumisen pelko. Kun et ryhdy toimiin ja lykkäät tärkeitä toimia, vältät epäonnistumisen mahdollisuuden. Ainoa syy, miksi viivyttelet mitä tahansa asiaa, on se, että jollakin tasolla yhdistät enemmän tuskaa toimintaan kuin toimimatta jättämiseen. Naurettava totuus on, että nämä " kytkökset" ovat enimmäkseen (sinun) mielesi keksimiä, eivätkä ne ole edes todellisia. Kun teet tehtävästä liian suuren mielessäsi, se hukuttaa sinut ja se alkaa tuntumaan liian vaikealta ja suurelta, jolloin päädyt viivyttelemään.

 

Yksi tehokkaimmista strategioista vitkuttelun voittamiseksi on oppia pilkkomaan tehtävät pieniin palasiin. Mikä tahansa tehtävä, oli se kuinka suuri tahansa, voidaan jakaa pieniin, helposti hallittaviin tehtäviin, jotka on helppo tehdä. Jos keskityt Mount Everestin kiipeämiseen, se luultavasti lannistaa sinut heti, mutta jos keskityt seitsemän pienen vuorenosan kiipeämiseen, siitä tulee uskottavampaa. "Isojen" tehtävien pilkkomisen voima antaa sinulle mahdollisuuden ottaa takaisin hallintaasi mikä tahansa ylivoimainen tilanne - leikkaat sen pienemmäksi. Sinun kokoosi.

 

Yksi nopeimmista tavoista päihittää viivyttely on oppia ja hyödyntää välittömyyden voimaa. Mitä voit tehdä välittömästi? Mihin toimiin voit ryhtyä juuri nyt, jotka vievät sinua lähemmäs tavoitettasi? Jonkin asian tekeminen, oli se sitten kuinka pientä tahansa, katkaisee välittömästi viivyttelyn henkisen mallisi ja antaa sinulle takaisin hallinnan. Ensimmäisen askeleen ottaminen, vaikka se olisikin pieni, luo vauhtia, ja sinut ajetaan lähes automaattisesti ottamaan toinenkin askel. Älä odota, että kaikki on täydellistä, ennen kuin otat ensimmäisen askeleen. Tee se vain. Aloita vain. Usein tiedät, mitä tehdä seuraavaksi vasta, kun olet ottanut ensimmäisen askeleen.

 

On monia strategioita ja taitoja, joita voit käyttää vitkuttelun voittamiseen. Sinun ei tarvitse olla jumissa tai pyöritellä pyöriäsi. Kuten mitä tahansa taitoa, sinun on opittava ja harjoiteltava sitä, kunnes osaat sen hyvin. Lopulta siitä tulee automaattinen reaktio, ja sinulle kehittyy tapa toimia peloistasi ja ilmeisistä rajoituksistasi huolimatta.

Muista myös 5 sekunnin sääntö: Laske hitaasti viiteen ja aloita sen jälkeen heti asia, jota koitat vitkutella aloittamasta.

Aloittamisen jälkeen kaikki on helpompaa. Takaan sen.

Edellinen artikkeli 4 sääntöä uusille yrittäjille - käytännön vinkkejä alkuun pääsemiseen
Seuraava artikkeli 8 tapaa myydä arvoa – ei hintaa!

Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

* Vaaditut kentät