Skippaa
Uskotko sattumaan vai työskenteletkö unelmasi eteen?

Uskotko sattumaan vai työskenteletkö unelmasi eteen?

"Menestys ei synny itsestään. Sinun on sytytettävä itsesi tuleen."

~Arnold H. Glasow

 

Tämä on todella hieno lainaus. Se on paitsi mielenkiintoinen myös inspiroiva.

 

Yksi hämmentävä totuus, jonka koen valmentajana on se kun monet ihmiset uskovat (alasta riippumatta) menestyksen olevan kuin lottovoitto. He uskovat menestyksen olevan täysin sattumanvaraista ja odottavat sitä päivää kun onni potkaisee. He vain odottavat passiivisesti. Jos kuuntelet ihmisten puheita, et kuule monenkaan myöntävät tätä ajattelutapaa, mutta kun seuraat heidän todellisia tekemisiään - tai oikeastaan tekemättä jättämisiään - niin huomaat, miten heidän toimintansa heijastelee tätä ajattelutapaa.

 

Monet ihmiset haluavat asioita - he haluavat olla rikkaita, he haluavat olla uransa huipulla, he haluavat onnistuneen avioliiton, he haluavat kasvattaa hienoja lapsia, he haluavat olla arvostettuja yhteisössään ja niin edelleen,,, mutta mitä he tekevät saavuttaakseen tämän menestyksen?

Työskentelevätkö he järjestelmällisesti, oppien jatkuvasti virheistään? Ovatko he valmiita tarttumaan työhön, joka ei tunnu mukavalta? Ovatko he valmiita myöntämään virheitään ja tekemään asioita ensi kerralla paremmin? Ovatko he valmiita tekemään uhrauksia menestymisen eteen? Osoittavatko he puolisolleen rakkautta, huomaavaisuutta, ymmärrystä ja anteliaisuutta? Vietävätkö he aikaa lastensa kanssa sekä opettamalla miten olla hyvä ihminen, että olemalla myös anteliaita rakkaudellaan ja ymmärryksellään? Osoittavatko he säännöllisesti olevansa hyödyksi yhteisössään olemalla hyvä naapuri sanan kaikissa merkityksissä?

 

Me kaikki tiedämme, että meidän on tehtävä töitä menestyksen eteen edellä mainituilla tavoilla. Luultavasti minulta jäi myös jotain huomaamatta listastani. En ole itsekään menestyksen malliesimerkki, en todellakaan. Itse asiassa kuvailisin itseäni kohtalaiseksi tai keskinkertaiseksi. En todellakaan ole rikas, mutta laskut maksetaan, ja perusasiat ja muutamat muutkin tulevat katetuiksi ilman suurempaa stressiä. Yrityskumppanit ja työntekijät ovat sitä mieltä, että teen hyvää työtä, samoin kuin asiakkaatkin. Vaikka parisuhteelle ei jää aikaa niin paljoa kuin haluaisin, niin siihenkin on tulossa muutosta myöhemmin, kun yritystoimintani on edennyt. Annan panokseni yhteisölleni, mutta en läheskään sillä tasolla kuin voisin tai pitäisi.

Olemme kaikki keskeneräisiä koko ikämme. Mutta mitä enemmän teemme töitä menestyksen eteen (oli se menestys sitten millaista tahansa) niin sitä enemmän myös näemme sitä elämässämme.

Sama pätee myös digitaalisessa markkinoinnissa ja myynnissä - jos luotat vain suosittelijoihin ja Googlen kautta tulleisiin yhteydenottoihin, olet täysin sattuman ja oman onnesi varassa, odottamassa onnenpotkua (jota ei koskaan tule!).

Kun teet markkinointiakin järjestelmällisesti ja mitattavalla tavalla, jatkuvasti uutta oppien - pystyt luomaan itsellesi menestystä suhteellisen ennustettavallakin tavalla.

Se vaatii kovaa työtä, pitkäjänteisyyttä ja sitoutumista. Mutta se palkitsee täysin erilaisella tavalla kuin sattuman varassa eläminen.

Edellinen artikkeli 3 tekijää jotka tarvitset menestyäksesi
Seuraava artikkeli Mikä on markkinarako ja miksi se on erityisen tärkeä pienyrittäjälle?

Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

* Vaaditut kentät