Skippaa
📽️ Tilaa ilmainen valmennus uusasiakashankintaan klikkaamalla tästä
📽️ Tilaa ilmainen valmennus uusasiakashankintaan klikkaamalla tästä
Suosittelumyynti vs. aktiivinen asiakashankinta vertailussa: 3 hyötyä ja haittaa

Suosittelumyynti vs. aktiivinen asiakashankinta vertailussa: 3 hyötyä ja haittaa

Oletko kyllästynyt luottamaan pelkästään suosituksiin ja verkostoihin uusien asiakkaiden hankkimisessa yrityksellesi? Haluatko vähentää riippuvuuttasi sosiaalisesta mediasta ja ottaa ohjat omassa asiakashankintaprosessissasi?

Etsintäsi on päättynyt! Tässä blogikirjoituksessa tutkimme kahta voimakasta menetelmää - suositteluperusteista asiakashankintaa ja automaattista koneistoa - jotka voivat muuttaa tapaa, jolla houkuttelet uusia asiakkaita. Jatka lukemista, kun sukellamme syvemmälle kumpaankin lähestymistapaan, auttaen sinua löytämään täydellisen ratkaisun yrityksellesi.

Osa 1: Suositteluperusteinen asiakashankinta

Kaikki tiedämme, että "puskaradio" ja suositukset ovat korvaamattomia kiinnostuneiden henkilöiden luomisessa. Kuitenkin pelkästään tähän menetelmään luottaminen voi rajoittaa asiakasmäärääsi ja kasvupotentiaaliasi. Vaikka onkin hienoa, että tyytyväiset asiakkaat levittävät positiivisia arvosteluja palveluistasi, on aika ajatella suuremmin!

Suosittelujen ja verkostojen hyödyt:

 • Suosituksien luottamus: Tyytyväisten asiakkaiden suositukset kantavat suurta painoarvoa ja rakentavat luottamusta mahdollisten asiakkaiden keskuudessa jo ennen, kuin tapaat heidät.
 • Henkilökohtainen kosketus: Suositukset tulevat usein ihmisiltä, jotka tuntevat molemmat osapuolet hyvin, mikä johtaa henkilökohtaisempaan yhteyteen yritysten välillä.
 • Kustannustehokas: Asiakkaiden hankkiminen suositusten kautta on yleensä vähemmän kallista kuin perinteiset mainosmenetelmät.

Suositusten haitat:

 • Rajoitettu asiakasmäärä: Pelkästään suosituksiin luottaminen saattaa rajoittaa kykyäsi tavoittaa uusia markkinoita tai kohdentaa tiettyjä demografisia ryhmiä. Voit aina kehoittaa asiakkaitasi suosittelemaan sinua, mutta et voi juurikaan tehdä muuta asiakasmäärän kasvattamiseksi.
 • Ennakoimaton kasvu: Pelkästään suositusten varassa oleminen tarkoittaa pientä kontrollia siitä, kuinka nopeasti uudet kiinnostuneet henkilöt tulevat tutustumaan palveluihisi.
 • Vaikeus skaalautua: Vaikka rakastamme suusta-suuhun markkinointia, se ei aina tuota tasaisia tuloksia yrityksen laajentaessa toimintaansa tai jos halutaan tasaisempaa arkea, jossa turvallisuuden- ja hallinnantunne on läsnä jokaisessa päivässä.

Osa 2: Automaattinen koneisto asiakashankintaan

Nyt siirrytään automatisoituun lähestymistapaan, joka antaa pienyrittäjille mahdollisuuden ottaa ohjat omiin käsiin.

Automatisoidun asiakashankinnan hyödyt:

 • Laajempi kohdeyleisö: Kohdennettujen mainosten ja markkinointiautomaation avulla, esimerkiksi sähköpostin tai sosiaalisen median alustoilla, kuten LinkedInissä, voit laajentaa näkyvyyttäsi perinteisten suosituskanavien ulkopuolelle.
 • Tehokas ja aikaa säästävä: Useiden markkinointiprosessien automatisointi, kuten laskeutumissivut, sähköpostit, tekstiviestit ja keskustelut sosiaalisessa mediassa, vapauttaa arvokasta aikaasi keskittymään kiinnostuneiden potentiaalisten asiakkaiden kanssa vuorovaikutukseen.
 • Mitattavat tulokset: Automaattisen myyntiputken avulla saat arvokasta tietoa, jonka avulla voit mitata markkinointiponnistelujesi tehokkuutta ja tehdä perusteltuja optimointeja.

Automaattisen asiakashankinnan haitat:

 • Alkuun oppimisen haaste: Automaattisten koneistojen hyödyntäminen saattaa vaatia lyhyen sopeutumisjakson, kun tutustut uusiin ohjelmistoihin tai malleihin. Kuitenkin tämä oppimiseen tehty sijoitus kannattaa pitkällä tähtäimellä.
 • Vaatii jatkuvaa optimointia: Vaikka automaatio virtaviivaistaa monia tehtäviä, on tärkeää arvioida ja hioa strategioitasi säännöllisesti optimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi.
 • Jatkuva kehitys: ohjelmistot, sosiaalisen median alustat ja markkinointiautomaatiot kehittyvät kokoajan hurjaa vauhtia. Kehityksen kelkassa pysyminen voi vaatia jatkuvaa oppimista.

Johtopäätös: Kilpaillulla liiketoimintamaailmalla on tärkeää löytää käytännöllisiä ratkaisuja itsenäiseen asiakashankintaan. Yhdistämällä suositteluperusteisen asiakashankinnan voima automaattisen koneiston avulla, pienyrittäjät voivat avata todellisen potentiaalinsa.

Kuvittele, että sinulla on käytössäsi oma luotettava järjestelmä, joka houkuttelee asiakkaita monista eri lähteistä samalla kun vähennät riippuvuutta suosituksista tai mainostoimistoista.

Kattava valmennusohjelmamme antaa sinulle mahdollisuuden rakentaa palvelustasi haluttava muutos & vastustamaton tarjous, luoda automatisoitu markkinointikoneisto omaan käyttöösi ja myydä palveluitasi juuri itsellesi sopivalla tavalla, jolla saat tuloksia ja jossa haluat kehittyä jatkossakin paremmaksi.

On myös hyvä muistaa, että automatisoitu myyntiputki kasvattaa lisääntyneiden asiakasmäärien vuoksi myös suosittelujen ja verkostojen määrä. 

Ne toimivat erityisen hyvin tukien toinen toisiaan.

Oletko valmis ottamaan ohjat omiin käsiin?

Ilmainen koulutus: Näin voit saada uusia asiakkaita kuukaudesta toiseen ilman suositteluja, Googlea, jatkuvaa somettamista tai mainostoimistoja... vaikka olisit jo koittanut aiemmin lukuisia erilaisia keinoja ja joutunut pettymään


👉 Tilaa ilmainen koulutus klikkaamalla tästä


Ilmaisen koulutuksen avulla näet konkreettiset vaiheet, joiden avulla voit rakentaa oman automatisoidun myyntiputken, jonka avulla jo yli 150+ yritystä 3 eri maasta lukuisilta eri toimialoilta saavat uusia asiakkaita ennustettavalla tavalla kuukaudesta toiseen.

Saat selkeän ja toimivan strategian, jonka voit kopioida heti käyttöösi ja saavuttaa samanlaisia huikeita tuloksia omassa liiketoiminnassasi.

Edellinen artikkeli Kuinka yrittäjä löytää uusia asiakkaita myynnin ja markkinoinnin avulla?
Seuraava artikkeli Uusien asiakkaiden hankinnan salaisuudet – automaattinen myyntiputki voi olla ratkaisu ongelmaasi

Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

* Vaaditut kentät